Where the wild things are

Spike Jonze, de regisseur van o.a. ‘Being John Malkovich’, baseerde zich met zijn nieuwste film ‘Where the wild things are’ op het wereldberoemde kinderboek van Maurice Sendak uit 1963. Een klein jongetje moet als straf naar zijn kamer en komt daar terecht in de imaginaire wereld van de ‘Wild Things’.  
Het originele boek bevat maar negen zinnen. Jonze riep de hulp van Amerikaans schrijver Dave Eggers (lees zeker eens ‘Een hartverscheurend verhaal van duizelingwekkende genialiteit’ van hem) in om een scenario te verzinnen waarin de wereld die in het boek opgeroepen wordt, verwerkt zit.
Het probleem om alle personages (vooral de veertien levensgrote monsters, elk met een eigen look en persoonlijkheid) op een natuurlijke manier te laten bewegen, werd van de baan geholpen dankzij Jim Henson, de legendarische maker van ‘The Muppet Show’. Hij bedacht een systeem waarbij acteurs verkleed in een monsterpak de scènes speelden. De gelaatsuitdrukkingen werden achteraf via computer aangebracht.
Jonze werkte vijf jaar lang aan deze verfilming. Bij ons te zien in de zalen vanaf eind december. Hier alvast de trailer.

Plaats een reactie