Cabrio-leren

Op deze pagina vindt u allerlei tips om Cabrio, de catalogus van de Openbare Bibliotheek Brugge die te vinden is op www.brugge.be/cabrio, optimaal te benutten.

Laat ons in een reactie op dit bericht vooral ook weten welke tips u hier graag zou lezen.

Tip 1: Hoe de uitleentermijn van geleende bibliotheekmaterialen verlengen met Cabrio?

De volgende voorstelling toont stap voor stap hoe u dit voor elkaar kan krijgen. (Met de pijltjestoetsen kan u de snelheid van de voorstelling aanpassen.)

Tip 2: Hoe uitgeleende materialen reserveren met Cabrio?

De volgende voorstelling toont stap voor stap hoe u dit voor elkaar kan krijgen. (Met de pijltjestoetsen kan u de snelheid van de voorstelling aanpassen.)

Tip 3: Ontdek erfgoed in Cabrio

De volgende voorstelling toont stap voor stap wat Cabrio te bieden heeft op vlak van erfgoed. (Met de pijltjestoetsen kan u de snelheid van de voorstelling aanpassen.)

Tip 4: My Discoveries, of hoe je altijd jouw lijstje van boeken die je nog wil lezen bij hebt tijdens jouw bibbezoek!

Advertenties

26 Responses to Cabrio-leren

 1. Viviane schreef:

  Deze prachtige site werkt nog steeds met Flash. Flash wordt, zoals u wel zult weten niet ondersteund door het iOS op de iPad. Daardoor hebben de iPad-gebruikers geen toegang meer tot uw site.
  Hierbij komt nog dat de site op de iPad vastloopt met een fout in de lijn 471 en de ganse site geblokkeerd wordt.
  Zou het mogelijkheid deze fout weg te werken en misschien over te schakelen naar HTLM5?

  • Patrick schreef:

   Beste,

   De problematiek is ons inderdaad bekend en werd al herhaaldelijk aan de ontwikkelaars van de site voorgelegd.

   Die hebben nu de javascript-fout bij de iPad verholpen, waardoor je de Cabrio nu toch kunt gebruiken (vanaf ios6) of doorverwezen wordt naar de universeel toegankelijke versie ervan (http://cabrio.bibliotheek.brugge.be/accessible.ashx) bij oudere ios-versies.
   Dit zou ook voor de Android-tablets een oplossing zijn.

   Een andere mogelijkheid zou zijn de Puffin-browser te installeren (ipv de gebruikelijke Safari) waardoor je op de iPad toch Flash-sites zou kunnen bekijken.

   Een volgende versie van Cabrio zal met html5 gemaakt worden, maar dit is niet voor de onmiddellijke toekomst.

 2. Joost Verstraeten schreef:

  Deze prachtige site werkt nog steeds met Flash.
  Flash wordt, zoals u wel zult weten niet ondersteund door het iOS op de iPad en in een nabije toekomst ook niet meer op het nieuwe Android systeem.
  Zo hebben de meeste tablets-gebruikers geen toegang meer tot uw site.
  Hierbij komt nog dat de site op de iPad vastloop met een fouten in de lijn 471 en de ganse site geblokkeerd word.

  Zou het mogelijkheid deze fout weg te werken en misschien over te schakelen naar HTLM5

 3. Baert Natasja schreef:

  Beste,

  Ik probeer nu al vanaf 21/04, de dag waarop mijn boeken moesten verlengd worden, in te loggen op de site via “mijn gegevens en verlengen” en dit lukt me NIET!!! Ik krijg telkens de foutcode “fout bij beschikbaarheid server”. Ik zal nu wel niet anders kunnen dan hopen dat ik morgen eens op tijd gedaan heb met werken en naar de bib kan gaan! Zo niet, zal er nog een dag extra boete bijkomen. Grrrrr ….

  • dieter schreef:

   Uw reactie is geplaatst om 00:20 uur. Als dat betekent dat u rond hetzelfde tijdstip “mijn gegevens en verlengen” wou raadplegen, dan ligt daarin de verklaring van de foutmelding. Elke nacht tussen 00:00 en 02:00 uur maakt ons systeem een back-up aan en dan is “mijn gegevens en verlengen” niet beschikbaar. Als u het nog eens probeert buiten deze periode (0u-2u) zou u geen probleem mogen ondervinden. Bij ons werkt het alleszins prima en we hebben nog geen andere klachten hierover ontvangen.

 4. lut christiaens schreef:

  vandaag laatste dag voor verlengen van boeken van mijn dochter.
  lukt echter niet via de site, de tekst verschijnt: “Uw gegevens zijn geblokkeerd. U kunt zich tot de bibliotheekstaf wenden voor meer informatie.”
  wat is de reden hiervan?
  omwille van nog openstaand bedrag? zij kan pas overmorgen naar de bib om te verlengen, twee dagen boete dus, hoewel we vandaag wel probeerden te verlengen via cabrio???

  een mailtje enkele dagen voor vervaldatum is inderdaad ook een goed idee (vergelijk met telenet factuur waar voor het zo gebeurt).

  mvg

  lut christiaens voor lotte verswijvelt

  • dieter schreef:

   De lenersgegevens worden geblokkeerd vanaf het moment een lener twee maanden lang een openstaand bedrag heeft. Waarschijnlijk is dat zo in het geval van uw dochter.
   Uw probleem is voorgelegd aan de collega’s van de jeugdbibliotheek. Zij zullen het uitpluizen en u hierover nog persoonlijk contacteren.

 5. Johan schreef:

  Al eens nagedacht over jullie beveiliging van het nieuwe inloggen: log in met je rijksregisternr en geef je geboortedatum DD/MM/JJJJ als paswoord… tja, die geboortedatum zit dus ook in je rijksregisternr JJMMDD-xxx-yy. Dat paswoord heeft dus geen enkele zin meer. En nu maar testen met alle mogelijke rijksregisternummers wie er wat heeft uitgeleend… Gelukkig is er geen geld mee te verdienen, of programmeurs/hackers hadden al lang ingebroken in het systeem…

  • dieter schreef:

   De combinatie rijksregisternummer-geboortedatum zal vervangen worden door de veiligere combinatie rijksregisternummer-paswoord. Na evaluatie van de proefperiode zal er overgeschakeld worden op de nieuwe combinatie. Dat zal vermoedelijk in de eerste helft van juli zijn.

 6. Joris schreef:

  Misschien eens een voorstelling maken voor kinderen?
  Bruikbaar voor het onderwijs?

  De Cabrio stap voor stap voor 10 jarigen? 12 jarigen? pubers? en waarom niet, voor volwassenen?

  met heel vriendelijke groeten,
  Joris

 7. De Maertelaere Germain schreef:

  Hoe kan ik nu zonder mijn gewone lidkaart mijn geleende en gelezen boeken bekijken (zoals vroeger)

  • dieter schreef:

   U kan uw gegevens bekijken zoals vroeger, met dat verschil dat u nu uw rijksregisternummer dient in te tikken i.p.v. de barcode van uw vroegere lidkaart. Hier krijgt u nog eens stap voor stap te zien hoe u dat voor elkaar kan krijgen.

 8. Jean Lescouhier schreef:

  Na nieuwe inschrijving in de vernieuwde bib met identiteitskaart en betaling aan de automaat 6 weken geleden, kan ik nog altijd niets ontlenen!
  Er is toch iets mis met de computers of die automaat. Ik betaalde mijn lidgeld, kreeg geen wisselgeld terug en nu zou ik nog eens moeten betalen!

 9. Danny Phlypo schreef:

  Beste,

  Knap hoor de nieuwe bib!!!!

  Verlengen lukt goed maar het is toch gek dat én rijksregisternummer én geboortedatum moeten ingetipt worden gezien het rijksregisternummer al je geboortedatum bevat.

  groeten,

  Danny

 10. Eddy Vanelslander schreef:

  Geachte, sinds dinsdag 7 dec 2011 is het niet meer mogelijk via Uw systeem mijn uitgeleende boeken te verlengen. De toepassing is niet meer oproepbaar na invullen de mijn pasnr en geboortedatum. Sinds dinsdag moet ik mijn I.K. gebruiken in de BiB ipv het groene pasje. Zijn jullie hiervan op de hoogte, zo ja, maar er melding van op Uw site Cabrio aub. Groet.

 11. Roland Rotsaert schreef:

  Zou het niet nuttig zijn een afzonderlijk menu-onderdeel ‘verlengen’ te maken en bij het beginnen van deze hulprubriek de aandacht te vestigen op de verleng-link rechts boven op het scherm (waar ik alvast enkele keren niet op gelet heb).
  Overigens: heeft de Biekorf al het systeem van andere bibliotheken overgenomen waarbij ontleners een e-mail krijgen, enkele dagen voor de vervaldatum van de uitlening? Zo zouden veel dure ‘ongelukjes’ kunnen voorkomen worden!

  • dieter schreef:

   – uw eerste opmerking heb ik waarschijnlijk niet goed begrepen aangezien wat u volgens mij als tip geeft, volgens mij al verwezenlijkt is. ‘Verlengen’ is opgenomen in de menukolom van Cabrio en daarin wordt stap voor stap uitgelegd hoe verlengd kan worden (met aandacht voor de verleng-link rechtsboven op het scherm).
   – de hoofdbibliotheek is momenteel gesloten wegens uitbreiding en herinrichting. Van de sluitingsperiode wordt gebruik gemaakt om ook de werking van de bibliotheek te herbekijken. Een van de zaken die bekeken worden is het gebruik van e-mail t.v.v. boetebrieven. Een beslissing daarover is op dit moment nog niet genomen.

 12. Stefan schreef:

  Beste,

  Ik heb in het verleden al gebruik gemaakt van cabrio en was hierover zeer tevreden.
  Vandaag (17/07/2010)heb ik geprobeerd de boeken van Ashley en Jorden te verlengen, maar ik geraak niet op de site.
  Aangezien we morgen op reis vertrekken en de boeken 19 juli zouden moeten binnen zijn en wij dan nog niet terug zijn, hoop ik dat men hiermee rekening houdt als we de boeken terug binnenbrengen, aangezien we niet kunnen verlengen hebben door het falen van uw systeem.

  mvg
  Stefan.

 13. Bekaert Vera schreef:

  graag mijn geleende boeken verlengen aub
  danke

  • dieter schreef:

   Verlengen van de uitleentermijn kan op twee manieren:
   ofwel via de balie in de bibliotheek,
   ofwel doet u het zelf van thuis uit via Cabrio. (Op deze pagina ziet u stap voor stap uitgelegd hoe u dat voor elkaar kan krijgen.)

   Telefonisch, via mail of via een reactie op de blog kan verlengen/reserveren niet.

 14. Kiselychka Vera schreef:

  Beste,

  Graag zou ik de boeken die ik in de openbare bibliotheek van Brugge heb ontleend willen verlengen en als mogelijk is de dvd ook ( Good Bye Lenin)

  Vriendelijke groeten,

  Vera Kiselychka

  • dieter schreef:

   Verlengen van de uitleentermijn kan ofwel via de balie in de bibliotheek (als de maximale uitleentermijn nog niet bereikt is en de boeken niet gereserveerd zijn door iemand anders, hoeft u uw boeken daarvoor niet noodzakelijk mee te hebben), ofwel doet u het zelf van thuis uit via Cabrio. Op deze pagina ziet u stap voor stap uitgelegd hoe u dat voor elkaar kan krijgen.

 15. Maddelein Luc schreef:

  Beste,

  Graag zou ik de boeken die ik in de centrale bibliotheek van Brugge heb ontleend willen verlengen. Idem wat de boeken betreft die ik in de uitleenpost Sint-Andries heb ontleend.
  Het gaat in beide gevallen over werken m.b.t. rouwen.

  Vriendelijke groeten,

  Luc Maddelein

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: