China

Quand la Chine s’éveillera… le monde tremblera. (Napoléon Bonaparte)

Dat China ontwaakt is, staat al lang niet meer ter discussie. Als rijzende supermacht zal het land hoogstwaarschijnlijk een steeds grotere rol spelen op het wereldtoneel. De kans dat het zijn historische isolationisme terug zal oppikken is klein.

In de schaduw van deze ontwikkelingen leek het ons geschikt om u voor te bereiden op het samenleven met een aanzienlijk deel van uw medewereldburgers, de Chinezen. Vooreerst zal dat een stuk gemakkelijker gaan als u hun taal spreekt: het Standaardmandarijn. Naast de taalcursussen die we in onze bibliotheek aanbieden, ziet u via deze link een lijst met centra voor volwassenenonderwijs waar het Chinees opgenomen is in het aanbod.

Naast de taal moet u natuurlijk iets hebben om over te praten. De websites van onder andere Het Laatste Nieuws, De Standaard en Knack bieden de mogelijkheid om al het nieuws enkel en alleen over China te bekijken.

Als u een ruimer beeld wilt krijgen van het land kunt u de geschiedenisboeken induiken, de eerder cultureel getinte werken doorploegen of misschien zelfs een reis maken om een directe indruk te verkrijgen van dit land en zijn inwoners.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: