Update Cabrio: Mijn Bibliotheek en einde van deze blog

Update Cabrio
Cabrio, de catalogus van de Openbare Bibliotheek Brugge, werd begin 2009 gelanceerd. De catalogus werd toen op luid applaus onthaald: zowel de inspirerende startpagina als de integratie van digitale bronnen binnen de zoekresultaten waren vernieuwend. Cabrio werd een voorbeeld voor veel andere bibliotheekcatalogi, zelfs wereldwijd.
Na zes jaar bleek een update voor Cabrio meer en meer noodzakelijk en die is er nu ook gekomen.

Die update bracht heel wat veranderingen met zich mee. Allereerst ziet de startpagina van de catalogus er anders uit. Wie de catalogus wil raadplegen, surft voortaan naar brugge.be/bibliotheek. Het onderscheid tussen de vroegere website (brugge.be/bibliotheek) en de vroegere catalogus (brugge.be/cabrio) is daarmee weggevallen. Een ander gevolg is dat de catalogus nu aangepast is voor gebruik op tablet of smartphone en dat de zoekresultaten anders en uitgebreider (bv. met flapteksten, recensies en extra informatie op Wikipedia) worden weergegeven.

Mijn Bibliotheek
Grootste troef van de update is ongetwijfeld de integratie van Mijn Bibliotheek. Mijn Bibliotheek is dé online toepassing voor het beheer van jouw activiteiten in de bib:

  • Reserveren van materialen
  • Uitleentermijn van geleende materialen verlengen
  • Toegang tot de digitale collecties van de bib: het krantenarchief van Gopress, fundels en e-boeken
  • Overzicht van wat je nog moet betalen
  • Bijhouden van wat je allemaal al geleend hebt, als je dat wil
  • 1 profiel, ook al ben je lid van verschillende bibliotheken
  • 1 profiel voor al je gezinsleden, als je dat wil
  • Ook vlot bruikbaar op jouw tablet of smartphone

Om Mijn Bibliotheek te kunnen gebruiken, moet je je eerst eenmalig registreren. Eenmaal je geregistreerd bent, kan je je aanmelden op Mijn Bibliotheek met de combinatie gebruikersnaam/mailadres en paswoord dat je opgaf bij het aanmaken van je profiel.

Surf voor meer uitleg naar brugge.be/mijnbibliotheek. Alle mogelijkheden van Mijn Bibliotheek worden er gedemonstreerd.

Voor alle duidelijkheid: wie vroeger ook al online reserveerde of zijn uitleentermijn verlengde moet zich ook eerst registreren op Mijn Bibliotheek. De vroegere toepassing om te reserveren /verlengen werkt niet langer.

Einde blog
Met de update van Cabrio valt ook het doek over deze blog. Deze blog werd in december 2008 in het leven geroepen als nevenproduct van de catalogus. De 1578 berichten die hier verschenen, verschenen hier om ze daarna te kunnen publiceren op de startpagina van de catalogus. Op de vernieuwde Cabrio (brugge.be/bibliotheek) verschijnen nog steeds gelijkaardige berichten, maar daarvoor is niet langer een blogplatform als dit hier nodig. De bestaansreden voor deze blog is met de update van Cabrio dus weggevallen.
Wie een abonnement had genomen op deze blog, kan hetzelfde doen via de rss-knop op de nieuwe catalogus.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: