Bach Academie Brugge 2015

Een Bach Academie Brugge gewijd aan de Dood, dat is minder luguber dan het lijkt als je bedenkt hoe Bach en zijn tijdgenoten omgingen met ouder worden, sterven en dan een eeuwig verblijf in de hemel.
Dat geloof leverde alvast de allermooiste muziek op, zoals Bachs grootse Trauer Ode en de vier cantates waarmee Philippe Herreweghe het festival gaat openen en sluiten.
Vox Luminis keert op zaterdagavond terug naar Brugge met begrafenismuziek van Schütz, Tomkins en focuscomponist Purcell. Topsolisten als Alexander Lonquich, Marie-Elisabeth Hecker, Maude Gratton en Barthold Kuijken laten zich van hun meest contemplatieve kant horen. Een tentoonstelling, inleidingen, open repetities, familievoorstellingen, een lezing door Christoph Wolff en het poëtisch-muzikale Lamentarium maken deze veelkleurige Bach-driedaagse compleet.

Maar eigenlijk is drie dagen Bach niet genoeg. Daarom kunt u al op woensdag bij Kunstencentrum De Werf gaan proeven van geïmproviseerde Bach bij jazzpianist Edouard Ferlet en klaveciniste Violaine Cochard, alias Frappé-Pincée.
Ook het Cultuurcentrum biedt weer een prelude op donderdag, dit jaar de dansvoorstelling The Goldlandbergs van Emanuel Gat Dance.

 

Bach Academie Brugge 2015,
van woensdag 28 januari tot en met zondag 1 februari op verschillende locaties in de stad.
Het volledige programma van Bach Academie Brugge vind je hier.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: