Augusto Pirodda Quartet

De Italiaanse Brusselaar Augusto Pirodda moet zowat het best bewaarde geheim in de Belgische jazzscène zijn. Zijn pianospel is minimalistisch: hij speelt weinig, maar welgekozen noten. Hij is bovendien een geboren improvisator die als geen ander zijn medemuzikanten aanvoelt. Hij deed dan ook veel ervaring op bij enkele groten der aarde. Zo nam hij o.a. een trio-cd op met bassist Gary Peacock en drummer Paul Motian, nota bene de ritmesectie van pianist Keith Jarrett.

In zijn quartet vinden we nog een Italiaanse Belg op bas, Manolo Cabras. Hun muzikale samenwerking gaat reeds meer dan twintig jaar terug. Ook drummer Marek Patrman speelde in het verleden vaak samen met Pirodda en is daarnaast actief bij o.a. het Ben Sluijs Quartet, Jeroen Van Herzeele Quartet en het Erik Vermeulen Trio.

Het quartet wordt vervolledigd met één van ’s lands meest lyrische en poëtische saxofonisten: Ben Sluijs. Samen maakt het Augusto Pirodda Quartet muziek die voortdurend evolueert en zich voedt met de creativiteit van alle muzikanten.

Augusto Pirodda Quartet
zaterdag 13 december, 20u30
Kunstencentrum De Werf

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: