Funders, bedankt!

cosmografia webDit voorjaar stapte onze bibliotheek in het crowdfundingsproject “Boekensteun”, opgezet door de Vlaamse Erfgoedbibliotheek en het Vlaams Fonds voor de Letteren. Op deze manier hoopte de bibliotheek geld binnen te halen voor de conservatie en restauratie van een bijzondere 16de-eeuwse druk: Sebastian Münster, Cosmpographiae universalis libri VI (Basel: Henricus Petrus, 1552). 62 steungevers reageerden en brachten samen 3.750 € samen. Dit was meer dan kon worden gehoopt!

Dinsdagavond, 18 november 2014, werden de funders uitgenodigd in de bibliotheek. Deze bedankingsavond was een gezellige ontmoeting met mensen die het oude boek en onze bibliotheek een warm hart toedragen. Schepen Mieke Hoste sprak namens het stadsbestuur woorden van dank uit voor het engagement van zo veel Bruggelingen. Ze drukte ook de hoop uit dat dit succesvolle crowdfundingsproject het begin mag zijn van een duurzame relatie tussen stad Brugge, de Openbare Bibliotheek en Brugse boekenvrienden.

Ann Peckstadt, een toprestaurateur uit Gent, is sinds enige tijd aan de slag om Münsters kosmografie te conserveren en te restaureren. Tijdens deze avond rapporteerde ze uitvoerig over het boek en over de uitdagingen  waar ze als restaurateur mee wordt geconfronteerd, en ze gaf een stand van zaken.

Aan de “funders” werd een klein bibliofiel boekje meegegeven met info over de Kosmografie en de restauratie. Het werd vormgegeven door het Brugse atelier Studio XII. In dit boekje staan ook de namen van alle steungevers. Eén exemplaar van dit boekje zal bij de gerestaureerde Kosmografie worden bewaard. Tot in lengte van dagen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: