De Groote Oorlog in bewegende beelden

De European Film Gateway is een web portal die toegang biedt tot bijzondere films en filmgerelateerd materiaal, verzameld en geconserveerd door allerlei filmarchieven. Het is een zoekmachine die u centrale toegang biedt tot digitale collecties verspreid over verschillende nationale websites. Via de interface kunt u in één keer door al deze websites zoeken.

De European Film Gateway biedt dus toegang tot historische archiefstukken van 16 Europese filmarchieven en cinemateken. U kunt er speciale films vinden (documentaires, journaals, reclame, vroege korte films en speelfilms) en een grote variëteit van filmgerelateerd materiaal. Door een constante aanvoer van materiaal blijft de database groeien. Het Koninklijk Belgisch Filmarchief is één van de actieve partners van het project.

De laatste twee jaar heeft de European Film Gateway zich gefocust op het digitaal beschikbaar stellen van een steeds groter wordend aantal films over de Eerste Wereldoorlog.
In het kader van dit door de EU gefinancierde project hebben de deelnemende filmarchieven een omvangrijk deel van hun Eerste Wereldoorlogcollecties gedigitaliseerd. Het gaat om een breed scala aan films; van journaals en documentaires tot propagandafilms en fictiefilms.
Van de films die tot 1930 zijn geproduceerd is wereldwijd maar 20% bewaard gebleven in de archieven. De films die binnen dit project ontsloten zijn en getoond worden, vormen een belangrijk deel van het bewaardgebleven beeldmateriaal over de Eerste Wereldoorlog.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: