Woord van het Jaar & de taaltest

Van Dale en de VRT gaan ook dit jaar opnieuw op zoek naar het Woord van het Jaar. Vorig jaar was die eer weggelegd voor het woord “selfie”. Welk woord het dit jaar haalt, hangt af van de woorden die voorgesteld worden. Wie dat wil, kan de uitgever immers woorden toesturen. Hou er wel rekening mee dat die woorden in de loop van 2014 ontstaan moeten zijn of minstens in 2014 populair zijn geworden.
Van Dale brengt alle ingezonden woorden in vijf categorieën onder: jongerentaal, lifestyle, sport en amusement, economie en politiek. Van 25 november tot en met 15 december kan vervolgens worden gestemd om per categorie een winnaar aan te duiden én om hét Vlaamse Woord van het Jaar te kiezen. De “laureaten” worden op 16 december bekendgemaakt.
Naast deze zoektocht naar het Vlaamse Woord van het Jaar loopt bij De Standaard sinds kort een taaltest die onderzoekt hoe Vlaams uw Nederlands is. De taaltest speelt in op de vraag die binnen taalkringen steeds vaker gesteld wordt: mogen Vlaamse woorden vlotter ingang vinden in de standaardtaal?

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: