Hommage aan Bram Vermeulen

Een jaar na het onverwachte overlijden van de Nederlandse zanger Bram Vermeulen in 2004, bracht zijn dochter Katarina samen met een aantal Vlaamse en Nederlandse zangers een hommage aan de veelzijdige artiest. Nu, tien jaar na zijn dood, wordt opnieuw een muzikale herdenking georganiseerd met een tournee langs de Vlaamse culturele centra. Op 24 oktober brengen Katarina Vermeulen, Antje De Boeck, Rony Verbiest, Jonas Winterland, Berlaen, Wigbert en Jelle Cleymans Vermeulen weer tot leven in de Stadsschouwburg.

Vermeulen was geliefder in Vlaanderen dan in zijn thuisland. De dichter-zanger wist de wereld in prachtige zinnen te verbeelden, soms rauw, soms ontroerend of geestig, maar altijd met een flinke portie soul en blues. Zijn grootste succes verwierf hij met nummers als Testament, De Steen en Rode Wijn.

Met deze hommage willen de artiesten die bevriend waren met Vermeulen, zijn herinnering levendig houden, vooral omdat hij het zelf zo mooi zong in het lied Testament: “dood ben ik pas, als jij me bent vergeten…”

Bram Vermeulen: Een doodgewone jongen
vrijdag 24 oktober 20.00 uur
Stadsschouwburg Brugge

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: