Bibliotheekweek: Verwendag + Grote Boekenverkoop

Logo_iedereen_bibliothecaris_RGB jpgDe bibliotheekweek staat in de Brugse bibliotheken steevast garant voor een waaier aan activiteiten. Dat is dit jaar niet anders. Alleen ligt het programma dit jaar nog niet helemaal vast. Met de slogan “Iedereen bibliothecaris!” roept de bibliotheek op om zelf bibliothecaris te worden en zelf te bepalen wat er op 11 oktober, de Verwendag en tevens start van de Bibliotheekweek, in Hoofdbibliotheek Biekorf gebeurt. Het (voorlopige) resultaat van deze oproep vind je hier.

Tussen d’oortjes
Maar de bibliotheek is voor het programma op de Verwendag niet alleen afhankelijk van de input van de bibliotheekbezoeker. Onder de verzamelnaam “Tussen d’oortjes” organiseert de bibliotheek voorleessessies, workshops en knutselmomenten voor kinderen. De “Tussen d’oortjes” vervangen de traditionele voorleesuurtjes en voegen er ook iets aan toe. Terwijl tijdens de voorleesuurtjes enkel werd voorgelezen, vertrekken de “Tussen d’oortjes” meestal ook van een boek (dat voorgelezen of verteld wordt), maar het verhaal wordt daarna ook creatief verwerkt met de kinderen. Het startschot van de “Tussen d’oortjes” wordt gegeven op de Verwendag, zowel in Hoofdbibliotheek Biekorf als in sommige filialen.

Daarnaast kan je in het filiaal van Sint-Michiels, Lissewege en Zeebrugge als volwassene terecht voor een manicure. In Zeebrugge zelfs ook voor een maquillage, of kindergrime voor de jongsten. Bibliotheek De Garve (Sint-Jozef) organiseert een workshop shiatsu voor volwassenen, in bibliotheek De Dijk (Sint-Pieters) kan je samen met Breiclub Sint-Pieters voor het goede doel inktvisjes haken en breien die terecht zullen komen bij couveusekindjes en in bibliotheek De Schorre (Dudzele) kan je demonstraties schilderen (door Lisette Wijckmans), kleien (door Bea Vyncke) en tekenen (door Karline Formesyn) volgen. In de bibliotheek van Lissewege krijgen kinderen die dat willen een gek kapsel aangemeten.

Alle activiteiten zijn gratis, maar voor sommige moet je wel inschrijven. Je vindt alle nodige informatie in deze programmafolder (die ook in de bibliotheek zelf te vinden is). Wie op de Verwendag naar één van de Brugse bibliotheken afzakt – ook die bibliotheken waar geen extra activiteit plaatsvindt – krijgt een lekker drankje aangeboden.

Grote boekenverkoop
Ook dit jaar wordt de Bibliotheekweek afgesloten met de Grote Boekenverkoop van de bibliotheek. Op vrijdag 17 oktober (van 9.30u tot 19u) en zaterdag 18 oktober (van 9.30u tot 17u) koop je in Theaterzaal Biekorf (Sint-Jakobsstraat 8, Brugge) boeken, cd’s en dvd’s aan spotprijzen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: