Jazz Brugge 2014

Naar tweejaarlijkse gewoonte wordt Brugge tijdens het eerste weekend van oktober omgedoopt tot het Mekka van de Europese jazz. Al sinds de eerste editie, tijdens ‘Brugge 2002 Culturele Hoofdstad van Europa’, biedt Jazz Brugge het publiek een zorgvuldig uitgekiende staalkaart van de hedendaagse Europese jazzscene. Avontuur, ontdekking en verrassing zijn hierbij de sleutelwoorden.

Gedurende vier dagen krijgt u een twintigtal topensembles voorgeschoteld vanuit alle uithoeken van het oude continent. Elke dag hoort u een middagconcert op de zolderzaal van het Sint-Janshospitaal, een pianoconcert in de Kamermuziekzaal en twee avondconcerten in de Concertzaal. Dit jaar zijn er twee themadagen. Op donderdag start het festival met een Belgian Jazz Day en zondag sluit het af met een focus op het vermaarde Europese jazzlabel ECM.

De festivalervaring wordt verder gespekt met een intensief offstage programma, bestaande uit introconcerten, caféconcerten, workshops en een masterclass, films, tentoonstellingen, dj-sessies, een vinylbeurs …

Alle informatie over het festival vind je hier.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: