Onderwijs… een handleiding

10-school-busBij het begin van het nieuwe schooljaar zetten we enkele websites over onderwijs in de kijker. Zowel voor ouders, studenten als andere betrokkenen kunnen ze helpen om een antwoord te vinden op de vragen waarmee je zit.

http://onderwijs.vlaanderen.be/

In de rubriek ‘Leren’ vind je een overzicht van alle informatie voor leerlingen, studenten en hun ouders. Deze site gaat uit van het Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming en is dus steeds up-to-date. Vind je niet meteen wat je zoekt? Bel naar het gratis nummer 1700 of stel je vraag online.

http://www.ond.vlaanderen.be/onderwijsaanbod/

Vind een school die bij je past! Klik door op de vorm van onderwijs (bijv. secundair onderwijs) waarbinnen je een school zoekt en ga door tot je een lijst krijgt met scholen die de opleiding aanbieden die je wenst te volgen. Je kunt bij elke school een doorlichtingsverslag lezen.

http://www.klasse.be/ouders

Ondersteunt ouders in hun rol als eerste opvoeder van hun kind en partner van de leraar. Dilemma’s worden bediscussieerd in forums met andere ouders, er zijn dossiers over hoe je kunt omgaan met pesten, faalangst, internet, enz.

Klasse richt zich naast ouders ook tot leerlingen, leraars, e.a.

http://www.onderwijskiezer.be/v2/index.php

Weet je niet goed welke richting je wilt volgen of welk beroep je wilt uitoefenen? Deze site helpt je door bijvoorbeeld bij elke richting te tonen welke vakken je precies krijgt of filmpjes te tonen van hoe een bepaald beroep er in het echte leven uitziet.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: