Hollywood in de rouw

Robin Williams, een van Amerika’s grootste komische acteurs overleed maandag. Williams begon zijn carrière als stand-upcomedian. De grote doorbraak kwam er met de tv-serie “Mork & Mindy” een spin-off van de populaire reeks “Happy Days” waarin Williams personage ‘Mork’ slechts twee afleveringen voorkwam.
De stap naar het grote scherm kwam er snel, met de hoofdrollen in “Popeye” en in de verfilming van John Irving’s boek “The world according to Garp”.
Vanaf eind jaren 80 volgden de succesfilms elkaar op: “Good morning Vietnam”, “Dead poets society”, “Awakenings”, “The Fisher king”, “Mrs. Doubtfire”… In 1997 won Robin Williams de Oscar voor beste acteur in een bijrol voor de film “Good Will Hunting”. Later schitterde hij nog in films als “One hour photo”, “Insomnia” en recent nog in “The Butler”.
Williams was ook een populaire stemacteur in animatiefilms, onder andere in “Aladdin”, “Artificial Intelligence: AI”, “Robots” en “Happy Feet” kun je zijn stem horen.
Robin Williams werd 63.

Een dag na het plotse overlijden van Robin Williams moet de filmwereld ook afscheid nemen van een ander Hollywood-icon, Lauren Bacall.
Lauren Bacall speelde haar eerste rol als negentienjarige in “To have and have not” naast acteur Humphrey Bogart met we ze later trouwde. Bacall groeide met haar zwoele stem en sensuele uiterlijk uit tot een van de grootste filmsterren van haar generatie. Ze acteerde ook nog in “Dark passage”, “The big sleep”, “Blood Alley” en “Key Largo”. Bacall bleef ook op hoge leeftijd acteren. Zo speelde ze in Lars von TriersDogville” en “Manderlay”. In 2009 ontving ze een Oscar voor haar hele carrière.
Lauren Bacall werd 89.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: