Songwriter Gerry Goffin en jazzlegende Horace Silver overleden

Songwriter Gerry Goffin is overleden. Die naam zegt u misschien niets maar de vele hits die Goffin schreef kun je ongetwijfeld meezingen: “Will you love me tomorrow” van The Shirelles, “You make me feel like a natural woman” van Aretha Franklin, “Up on the roof” van The Drifters en “Savin’ all my love for you” het nummer waarmee Whitney Houston haar eerste Grammy Award won.

Een groot deel van zijn nummers schreef Gerry Goffin samen met zijn ex-vrouw Carole King. Hij en King trouwde in 1959 toen ze tieners waren. In 1962 zong Carole King de demo-versie in van “It might as well rain until September”, een nummer dat ze schreven voor Bobby Vee. De producent vond de versie van Carole King echter zo goed dat hij besliste het nummer uit te brengen en zo scoorde King, totaal onverwacht, een eerste hit als zangeres. Goffin en King werden in 1971, een paar jaar na hun echtscheiding, ingewijd in de Songwriters Hall of Fame.

Andere hit singles van Goffin waren “Crying in the rain” van The Everly Brothers, “Some kind of wonderful” van The Drifters, Bobby Vee’s hit “Take good care of my baby” en “The locomotion” van Little Eva.

En ook Horace Silver is overleden. Die naam zegt u misschien ook niets, maar zijn “Song for my father” is een terechte jazzklassieker en minstens het ontdekken waard!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: