Budapest Festival

Een van de hoogtepunten in het orkestraal concertseizoen is de passage van het Budapest Festival Orchestra in het Concertgebouw van Brugge.
Chef-dirigent Iván Fischer(foto) zal daar een volledig Dvorák-programma brengen, met uiteraard de grote hoogtepunten uit diens orkestrale muziek, maar verrassend genoeg ook een concertante uitvoering van zijn bekendste opera ‘Rusalka’.

De componistenloopbaan van Antonín Dvorák kwam pas op kruissnelheid toen hij in de jaren 1870 de ingewikkelde Duitse stijl van zich afschudde en met zijn Slavische volksmuziek een nieuwe begeestering teweegbracht. Dvoráks nieuwe stijl viel danig in de smaak bij zijn oudere collega Johannes Brahms, die hem met vaderlijke zorg bij de prestigieuze muziekuitgeverij Simrock binnenloodste. Met succes overigens: in geen tijd was Dvorák een begrip in het Europese muziekleven, en daarbuiten.

Het Budapest Festival Orchestra speelt de Achtste symfonie, de Negende symfonie en Rusalka tijdens hun driedaagse in Brugge, van donderdag 22 tot en met zaterdag 24 mei.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: