Airbag festival 2014


Het internationaal accordeonfestival Airbag zet al voor de zesde keer het volksinstrument bij uitstek, het accordeon, op de wereldkaart. Tussen 16 mei en 1 juni 2014 demonstreren muzikanten uit alle windstreken hun toetsvaardigheid op de meest uiteenlopende plaatsen, o.a. op de Markt en de Burg, in de stadsschouwburg en de spiegeltent Magic Mirrors, in De Werf of het Daverlocomplex, op straten en pleinen.

Zowel plaatselijke muzikanten als virtuozen uit Spanje, Brazilië, Ierland, Argentinië, Canada, Rusland of Roemenië, komen tijdens deze zesde editie de fascinerende contouren van de bretellenpiano voor u uittekenen.

Een bijzondere aandacht gaat uit naar een nieuwe generatie Brugse accordeonisten die aan het stedelijk muziekconservatorium hun instrument boven de knie proberen te krijgen. Tegelijk stelt het festival ook enkele voormalige debutanten in de kijker, die sinds hun eerdere Airbag deelnames, doorbraken naar de grote podia en festivals.

Airbag 2014 combineert het fijnere werk van grote virtuozen in hun genre zoals Sharon Shannon(foto), Renato Borghetti, Concertino of Tuur Florizoone, met de feestelijke ambiance van Joaquin Diaz, Celso Pina of La Troba Kung-Fu. Tussendoor volgt men ook enkele straatlopers op hun ‘Airbagpassage’ doorheen de binnenstad en enkele buitenwijken.

Het volledige programma van Airbag 2014 vind je hier.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: