e-boeken in de bib

e-boeken in de bib

Voortaan kan je in de bibliotheek ook terecht voor het lenen van e-boeken. De bibliotheek biedt een collectie van 415 e-boeken aan. Om de boeken te kunnen lenen (en gedurende 4 weken offline te lezen), is er een app ontwikkeld. Wie voor vijf euro aan de balie van de bibliotheek een e-boekenkaart koopt, kan daarna via de app drie e-boeken lenen.

Wie een e-boek leent, moet zich in de app kenbaar maken als lid van de bibliotheek van Brugge. Dat gebeurt via een “Mijn bibliotheek”-account. Wie nog geen account op “Mijn bibliotheek” heeft, vraagt naar een “Mijn bibliotheek”-ticket aan de balie van de bibliotheek en registreert zich met de daarop vermelde unieke code.

Wie het systeem eerst eens wil proberen alvorens een e-boekenkaart te kopen, kan de app via Google Play Store downloaden en vijf kortverhalen van auteurs zoals Diane Broeckhoven, Annelies Verbeke en Walter van den Broeck gratis lezen. Het boek volledig lenen en lezen kan enkel via een e-boekenkaart. Binnen de muren van de bibliotheek zijn de e-boeken wel vrij toegankelijk en te lezen op deze website. Je kan de website ook thuis raadplegen om een idee te krijgen van de titels die aangeboden worden.

“E-boeken in de bib” is een pilootproject van Bibnet, met een looptijd van een jaar.

Bekijk ook het promofilmpje.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: