International Impac Dublin Literary Award

Op 12 juni wordt de winnaar van de International Impac Dublin Literary Award 2014 bekendgemaakt uit deze shortlist (waar ook “The light of Amsterdam” van David Park – niet in onze collectie – toe behoort). De prijs is de grootste en meest internationale prijs in zijn soort voor een roman, verschenen in de Engelse taal. De prijs kan toegekend worden voor elke roman geschreven in eender welke taal en door (nog levende) auteurs van elke nationaliteit met de beperking dat het werk in het Engels geschreven werd of ooit vertaald werd in die taal.
Voor de award van 2014 betekent dit dat de boeken in 2012 geschreven moeten zijn in het Engels, of in 2012 vertaald moeten zijn naar het Engels terwijl het boek oorspronkelijk verscheen in een andere taal tussen 1/1/2008 en 31/12/2012.
Nu het nog wachten is op de winnaar van 2014 diende de Openbare Bibliotheek Brugge al drie genomineerden in voor de prijs van 2015 (verschenen in het Engels in 2013, enz.). Het gaat om deze boeken:
Ghana must go” van Taiye Selasi:  één van Granta’s Best of Young British Novelists. Deze debuutroman werd een  internationale sensatie. Het is een modern immigratieverhaal dat in fris, briljant proza een sterk portret brengt van een gebroken familie.
The sorrow of the Angels” van de Ijslandse Jon Kalman Stefansson. Het tweede deel uit de bekroonde romantrilogie is een poëtische filosofische roman tegen de achtergrond van het barre IJsland met al zijn natuurschoon. Volgens Het Parool is het taalgebruik zó mooi, “dat je alle zinnen uit het hoofd wilt kennen”.
Infatuations ” van de Spaanse Javier Marias, een mysterieus en meeslepend donker moordverhaal over een fatale obsessie.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: