Online kranten in de bib

Online krantenVanaf vandaag wordt – in het kader van de Digitale Week – het online krantenaanbod van de bibliotheek voorgesteld. En dat is een uitgebreid aanbod!

Zak je geregeld af naar de bibliotheek om er de krant te lezen? Dan is het waarschijnlijk al gebeurd dat iemand anders net met die krant die jij wilde lezen in zijn handen zat? Vanaf nu biedt de krantenkiosk een oplossing! De belangrijkste Belgische kranten lees je er gewoon online. Lezen kan zowel op het vast als het draadloos netwerk (zodat je ook met je eigen laptop of tablet de krant kan lezen). De krantenkiosk werkt wel enkel binnen de muren van de bibliotheek (hoofdbibliotheek en filialen).

Minder belust op het nieuws van de dag, maar eerder op zoek naar artikels die in het verleden over een bepaald onderwerp verschenen zijn? Dan biedt het krantenarchief soelaas. Net zoals bij de krantenkiosk kan je het archief ook raadplegen via het draadloze netwerk. Het archief is echter ook thuis (of op een andere locatie) toegankelijk. In dat geval moet je je wel aanmelden via “Mijn bibliotheek”. Heb je nog geen account op “Mijn biblitoheek”, vraag dan een “Mijn bibliotheek”-ticket aan de balie en registreer je met de daarop vermelde unieke code.

Wil je te weten komen wat de krant haalt in Noord-Korea, Oezbekistan, Albanië of Zimbabwe, dan kan je terecht op library.pressdisplay.com. Je vindt er meer dan 2000 kranten- en weekbladentitels uit 100 verschillende landen, in 60 verschillende talen. Het platform is enkel toegankelijk in Hoofdbibliotheek Biekorf. Wie de PressReader-app downloadt, kan in Hoofdbibliotheek Biekorf de krant(en) downloaden op zijn tablet en dan thuis lezen.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: