MOOOV Filmfestival 2014

Overal worden films gemaakt. Helaas komt maar een fractie van dit aanbod tot bij ons in de bioscoop of op ons scherm. MOOOV programmeert anders en kiest bewust voor films uit de hele wereld. Het festivalprogramma is opgedeeld in verschillende categorieën. Ze maken je wegwijs in het aanbod van het filmfestival en helpen bij het maken van je keuze. Via www.mooov.be kan je gemakkelijk de films van je keuze uitzoeken. Dit jaar is er tijdens het festival extra aandacht voor Mexicaanse en Turkse cinema.

Competitie
De festivaljury zoekt een winnaar voor de Canvas-award, een prijs ter waarde van 15.000 euro én een vertoning op Canvas. Ook een jongerenjury en een jury van gedetineerden van Merksplas (de Behind the scenes-jury) kiezen een winnaar uit de competitiefilms. Voor de competitie worden films geselecteerd die nog niet in België zijn verdeeld.

Stories
Verhalen uit de wereld. Dit zijn films die omwille van hun verhaal of onderwerp een plaats verdienen bij MOOOV. Ze zijn een interessante manier om onbevangen naar de wereld te kijken en ze zijn toegankelijk voor een breed publiek.

Discoveries
MOOOV wil over grenzen kijken: landsgrenzen maar ook andere. In discovery kan je filmmakers uit de hele wereld tegenkomen die stijl, tempo of beeldtaal niet afmeten aan westerse of Hollywoodiaanse gewoonten. Misschien iets minder vanzelfsprekend, maar minstens even boeiend.

Familie
ls een van de weinige Europese filmfestivals focust MOOOV nadrukkelijk op films die ook toegankelijk zijn voor jonge kijkers (én volwassenen). De geschikte leeftijd wordt er altijd bij vermeld en de films zijn altijd ondertiteld; soms wordt er Nederlands gesproken.

Docz
Het echte leven. Docz presenteert documentaires die het engagement van MOOOV voor de volledige planeet benadrukken, met sociale, mondiale en ecologische onderwerpen.

Het festival vindt plaats van 23 april tot en met 4 mei op verschillende locaties. Meer informatie vind je op www.mooov.be.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: