Marente de Moor, Abdelkader Benali & Jan Vantoortelboom in Lees Meer!

Affiche 4 meiIn het boekenprogramma “Lees Meer!” interviewt Vrt-journaliste Ann De Bie drie auteurs over hun meest recente publicaties. Op zondag 4 mei zijn dat Marente de Moor, Abdelkader Benali en Jan Vantoortelboom. Op het eind van het programma wordt per auteur een boek verloot onder de aanwezigen.

Marente de Moor (Nl) verwierf naambekendheid als winnares van de AKO-Literatuurprijs 2011 met “De Nederlandse maagd”. In 2013 verscheen de opvolger “Roundhay, tuinscène” waarin de Moor terugkeert naar de prille dagen van de cinematografie. Als uitvinder van de bewegende film belandt Valéry Barre in een wereld van moordende concurrentie en jacht op patenten. Hij vreest dat zijn uitvinding voor een inhoudsloze beeldcultuur zal zorgen. Het boek plaatste de Moor in elk geval al op de shortlist van de Libris Literatuurprijs 2014.

Abdelkader Benali is een Nederlandse schrijver en tv-presentator. Voor het tv-programma “Benali Boekt” interviewt hij bekende Nederlandse schrijvers. In 2003 haalde hij de Libris Literatuurprijs binnen met “De langverwachte”. Vorig jaar verscheen “Bad boy”, over hoe je een identiteit opbouwt als je tussen twee culturen leeft. Een thematiek die vaak terugkomt in zijn (jounalistiek) werk. Zijn nieuwe roman “Montaigne, een indiaan en de neus van Max Kader” wordt in mei 2014 verwacht.
Benali bleek onverwachts verhinderd voor de editie van 23 februari, maar bevestigde zijn komst op 4 mei.

Jan Vantoortelboom belicht in“Meester Mitraillette” het lot van deserteurs in de Eerste Wereldoorlog: de executie. Onderwijzer David Verbocht staat in het eerste hoofdstuk van het boek al voor het vuurpeloton. De daaropvolgende hoofdstukken vertellen hoe het zover kon komen. “Meester Mitraillette”, de tweede roman van deze in Zeeuws-Vlaanderen wonende West-Vlaming, werd “Boek van de maand” in het Nederlandse tv-programma “De wereld draait door”. Vantoortelbooms eerste boek “De verzonken jongen” was in 2011 goed voor de Bronzen Uil (prijs voor beste debuut).

zondag 4/5/14 om 11u Concertgebouw Brugge (kamermuziekzaal)
€ 8 / Vrienden van de Biekorfbibliotheek: € 6 / senioren: € 6,95 / Discoverypas: € 4,50
reserveren:
www.ticketsbrugge.be
Organisatie: Openbare Bibliotheek Brugge i.s.m. Concertgebouw Brugge en Boekhandel De Reyghere

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: