De Digitale Week in de (digitale) bib: gewijzigd programma!

e-boekenVanaf 22 april wordt het digitale aanbod van de Openbare Bibliotheek Brugge uitgebreid. Uitleg daarover tijdens doorlopende sessies. Een overzicht.

E-boeken: uitgesteld!

De lancering van “E-boeken in de bib” zal niet doorgaan op 22 april, zoals eerst aangekondigd. De lancering wordt  met twee weken uitgesteld. De vertraging komt er doordat de goedkeuring van de leesapplicatie voor het lenen van de e-boeken op een Apple-toestel voor een kink in de kabel zorgde. Een alternatief is in zicht, maar dat kost tijd. Dit betekent ook dat de infosessies over “e-boeken in de bib” tijdens de Digitale Week niet zullen doorgaan. Onze excuses daarvoor.

Online kranten
De Belgische kranten kan je online lezen via Gopress. Library Press Display biedt dan weer 2000 titels van kranten en tijdschriften van over de hele wereld aan.
Demonstratie op 22 april (10u – 11.30u), 23 april (10u – 11.30u), 24 april (10u – 11.30u) en 25 april (14u – 15.30u) in Hoofdbibliotheek Biekorf (striphoek).

Fundels
De bibliotheek bood al eerder een collectie fundels aan. De digitale prentenboeken voor kinderen (met bijhorende spelletjes, animatiefilmpjes en oefeningen) kunnen vanaf 1 juni van thuis uit geleend worden.

Wat kun je nog meer doen met een Smartphone?
Smartphones kunnen meer dan bellen, ze worden overal voor gebruikt. Nog niet door jou? Na deze avond zou dat wel anders kunnen worden. Johan Desender bekijkt de vele mogelijkheden.
Infosessie op 23 april (om 19u) in Bibliotheek De Garve (Pannebekestraat 33, Sint-Jozef). Inschrijven: de.garve.bibliotheek@brugge.be of 050 33 32 95.
I.s.m. Open-School.

Advertenties

One Response to De Digitale Week in de (digitale) bib: gewijzigd programma!

  1. helga schreef:

    Jammer dat het E-book nog niet van start gaat. Laat gerust weten wanneer dit van start gaat.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: