Poëzienacht Brugge 2014: Duende

Voor de derde editie van Poëzienacht Brugge laten dichters en muzikanten zich inspireren door de duende.  In het centrale gebeuren in de Concertzaal lopen gemis en vertrekken, zwerven en nooit thuiskomen, maar ook passiebezetenheid en feest als een rode draad door het programma.

Aansluitend kan je tot in de verste uithoeken van het Concertgebouw verdwalen in ‘On the road’ gedrenkte jazz-poëzie, bezielde allianties van dichters en muzikanten en onverwachte poëtische interventies.

In de Concertzaal vindt later op de avond ook de exclusieve vertoning van de film DRIFT plaats. DRIFT is het debuut van de Gentse regisseur Benny Vandendriessche. De film is het resultaat van een intense samenwerking met performance-kunstenaar Dirk Hendrikx. DRIFT werd voor het eerst vertoond tijdens het Film Fest in Gent en komt op 23 april in de zalen.

Dichters en muzikanten

Met o.a. Delphine LecomptePeter Verhelst, Christophe Vekeman,  Jan Ducheyne,  Jef Staes, Menno Wigman, Peter Theunynck, Michaël Vandebril, Johan Joos, Els Moors, Lies Van GasseLeonard Nolens, An Pierlé, Bert Dockx (Flying Horseman/Dans Dans), het Poëziebordeel en Dichter des Vaderlands Charles Ducal.

Bekijk het volledige programma.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: