Woutertje Pieterse Prijs voor Marjolijn Hof

De Nederlandse schrijfster Marjolijn Hof heeft met haar boek “De regels van drie” de Woutertje Pieterse Prijs gewonnen, dat is de prijs voor het beste jeugdboek van Nederland.

In het boek gaat Twan samen met zijn tweelingzus Linde, moeder en oma naar IJsland. Daar woont Twans opa alleen, maar nu hij niet meer goed voor zichzelf kan zorgen, moet hij terugkeren naar Nederland. Alleen wil hij dat niet en hij vraagt Twan hem te helpen ontsnappen.

“Het boek is een krachtig pleidooi tegen de betutteling, van kinderen en van ouderen”, oordeelde de jury. “De auteur romantiseert de relatie tussen jong en oud niet, maar schetst een authentiek portret van een jongen en een oude man die ondanks vele verschillen uitgroeien tot zielsverwanten met eenzelfde doel.” Hof schreef het boek in een houten huis aan de IJslandse kust onder winterse omstandigheden.

Marjolijn Hof (1956) werkte bijna 20 jaar als bibliothecaresse. In 2006 verscheen haar eerste jeugdroman, “Een kleine kans“. Het boek werd onder meer bekroond met de Gouden Griffel en de Gouden Uil en werd in 13 talen vertaald.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: