Het Symfonieorkest van Vlaanderen brengt Mozarts Jupiter


Op dinsdag 18 maart speelt het Symfonieorkest van Vlaanderen de 41ste symfonie van Mozart in de Concertzaal van het Brugse Concertgebouw.
De prelude op dit concert werd speciaal gecomponeerd door Frederik Neyrinck. Deze jonge, Vlaamse componist heeft al bewezen dat zijn werken zonder meer een betoverend effect hebben.
Dit kan ook gezegd worden van Magnus Lindbergs Vioolconcerto uit 2006, één van de belangrijkste werken uit zijn omvangrijke oeuvre. In een complex verhaal vol intriges verdedigt de dappere viool zich tegen de veroveringsdrang van het orkest. Zonder aan lyrische expressiviteit in te boeten, moet de solist op het einde de overweldigende orkestklank toch naast zich dulden. Violist Matthew Trusler gaat alvast deze muzikale uitdaging aan!
Een monument binnen het klassieke repertoire, Mozarts 41ste symfonie, sluit dit fantasierijke concert af. Groots in tijdsduur maar ook buitenmaats expressief. De overweldigende, beroemde finale van deze Jupiter Symfonie waarmee hij uiteindelijk afscheid nam van het genre, vormt in ieder geval een schitterende conclusie van zijn symfonische oeuvre. Zet u schrap voor het dynamisme van de piepjonge Franse dirigent Alexandre Bloch wiens voortreffelijke techniek nu al wereldwijd geprezen wordt.

Dinsdag 18 maart
20.00 uur
Concertgebouw Brugge

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: