Cole Porter Festival

‘Anything I can do, you can do better’: woorden van Irving Berlin voor zijn vriend en collega-componist Cole Porter (1891-1964). Net zoals Berlin schreef Porter muziek én tekst van zijn eigen songs, die bij het bredere publiek misschien bekender zijn dan de componist zelf. De liederen worden vaak aan bekende performers als Frank Sinatra, Fred Astaire, Bing Crosby of Ella Fitzgerald toegeschreven. Wie neuriet niet automatisch mee bij Night and Day, Begin the Beguine, I’ve Got You Under My Skin of Ev’ry Time We Say Goodbye zonder te beseffen dat het Cole Porters songs zijn?
Porter had een uitermate boeiend leven: schatrijk van thuis uit, studeerde hij aan Yale University, vestigde zich in Parijs, later in New York en Hollywood en reisde over de zeven zeeën. Zijn immer nieuwsgierige geest koppelt een grote zin voor traditie aan een bruuske vernieuwingsdrang. In zijn muziek worden de 19e-eeuwse liedcultuur en de jazz verenigd. Ook tragische momenten in zijn leven vinden een neerslag in zijn muziek. Is er echter iemand die mooier over de liefde schrijft dan Cole Porter?
In 2014 is het vijftig jaar geleden dat Porter overleed: tijd voor een hommage aan een Amerikaans icoon met een Cole Porter Festival.

Het festival vindt plaats van donderdag 13 tot en met zaterdag 15 maart.
Informatie over de programmatie vind je hier.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: