10 jaar Facebook

We kunnen er dezer dagen niet omheen: Facebook viert zijn 10de verjaardag.

Het verhaal is alom bekend. Marc Zuckerberg, stichter van de genoemde sociaalnetwerksite, lanceerde zijn site vanuit een studentenkamer. Nu 10 jaar later is het een beursgenoteerd miljardenbedrijf en is hij persoonlijk de jongste miljardair ter wereld. De verpersoonlijking van de Amerikaanse droom.

De media slaan ons om ter meest om de oren met cijfers en statistieken:
Sinds de start in februari 2004 zijn er op Facebook  201,6 miljard vriendschappen gesloten. Facebook telt 1,23 miljard actieve gebruikers per maand . Ongeveer 81 procent van de dagelijks actieve gebruikers bevindt zich buiten de VS en Canada. Facebook heeft wereldwijd 6.337 werknemers (december 2013).

De VRT studiedienst voerde haar eigen enquête uit in Vlaanderen. Nog meer cijfers:
5.000.000 Belgen hebben een Facebook account, waarvan 7 op 10  Vlamingen, met gemiddeld 241 vrienden. De meest actieve gebruikers zijn, raar maar waar, niet de jongeren maar mensen tussen 35 en 54 jaar. In die leeftijdsgroep post 60 % dagelijks berichten. Over het algemeen genomen zijn 75 % passief gebruiker.

Als de jongeren meer en meer afhaken, waar ligt dan de toekomst van Facebook? Zuckerberg focust zich meer en meer op de ontwikkeling van apps voor smartphones en tablets, en heeft daardoor nu al het tij doen keren.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: