Tip van de bib: De donkere straten van Caïro

De donkere straten van Caïro” is een sfeervolle thriller van Parker Bilal die zich afspeelt in Caïro, een chaotische oude stad vol tegenstellingen, waar mensen in een oogwenk verdwijnen.

Makana, een Soedanese detective, wordt door de misdadige magnaat Saad Hanafi aangesteld om zijn vermiste stervoetballer Adil Romario op te sporen. Als buitenlander raakt de speurder geleidelijk aan ondergedompeld in een gevaarlijke en betoverende onderwereld bevolkt door ongure filmregisseurs, dubieuze actrices, Russische gangsters en corrupte ambtenaars. Zijn zoektocht doorkruist het verleden waarin een wanhopige Britse vrouw op zoek is naar haar verdwenen dochter in Caïro. Beide sporen brengen lang begraven geheimen etterend aan het licht en leiden tot een confrontatie met een gevaarlijke oude vijand.

De plot, de personages en de omgeving zijn bijzonder goed met elkaar verweven. Bilals beschrijving van het corrupte Egypte aan de vooravond van de revolutie barst van het leven. De hoofdfiguur is intrigerend en het verhaal is sterk. Een medelevende roman bovendien, met vele lagen. Naar verluidt mogen we een vervolg verwachten op deze knappe, rijke thriller die je niet onberoerd zal laten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: