Acteur Philip Seymour Hoffman overleden

De Amerikaanse acteur Philip Seymour Hoffman is op 46-jarige leeftijd overleden. Hij is bekend van films als “Magnolia“, “Boogie nights” en “Hard eight“. In 2006 won hij de Oscar voor beste acteur voor zijn hoofdrol in “Capote“. Hij speelde in meer dan vijftig langspeelfilms. Dit (of volgend) jaar zal hij met “A most wanted man” (van Anton Corbijn) nog in de zalen te zien zijn. Hoffman is momenteel te zien in de verfilming van The Hunger Games.
Ondanks het feit dat hij zeker niet de looks had om een filmster te worden, kon er niet naast zijn talent gekeken worden en werd hij er alsnog een. Als student had hij drugsproblemen, die hij gelukkig kon afzweren in de daaropvolgende jaren. In 2012 staken die problemen opnieuw de kop op. Er wordt vermoed dat de acteur stierf aan een overdosis. Hij laat drie kinderen (van 10, 7 en 5) na. En zijn overlijden betekent ongetwijfeld een groot verlies voor de acteerwereld.

Advertenties

One Response to Acteur Philip Seymour Hoffman overleden

  1. bibalie schreef:

    Vorig jaar nog had hij een heel mooie rol in de film “A late quartet”, waarin hij nog maar eens bewees dat hij een grote variëteit van rollen aankon! Véél te vroeg… (bj)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: