Poëziebundel Gedagvaard

B_OB_50.833_afbeelding

Het magazijn van onze bibliotheek bevat vele pareltjes die vanzelfsprekend eens extra in de kijker mogen gezet worden. Eén van die ‘onbekende schatten’ is de poëziebundel “Gedagvaard”, die recent aan onze collectie werd toegevoegd.

“Gedagvaard” is een bibliofiele uitgave en verscheen bij Vriendenkring Kunst Houtland in 1988. Dit gebeurde naar aanleiding van een tentoonstelling van Torhoutenaar Gilbert Jonckheere, die de acht illustraties van de bundel verzorgde. Ook werd een klein keramiek kunstwerkje van zijn hand aan de doos bevestigd. “Gedagvaard” bevat gedichten van 16 West-Vlaamse dichters, onder andere ook van Bruggelingen Mark Braet, Jan Busschaert, Hendrik Carette, Hervé Casier, Herman Leenders, Renaat Ramon, Jan van der Hoeven en Bart Vonck. De gedichten werden speciaal voor deze gelegenheidsbundel geschreven en hebben de zoektocht naar zichzelf en het onderbewustzijn als gemeenschappelijk onderwerp. De ondertitel van de bundel “egotrip – grasduinen naar jezelf” loopt echter niet enkel als een rode draad door de gedichten, maar is ook op ingenieuze wijze terug te vinden in het doorzichtig plastic doosje dat de traditionele boekband vervangt. De voor- en achterkant zijn voorzien van spiegels waarmee de lezer bij het begin zichzelf in een heldere spiegel kan bekijken, maar op het einde een troebele en meer onbekende versie voor ogen krijgt.

U kunt dit fijne kleinood aanvragen aan de balie van de leeszaal, waar u het ook naar hartenlust kunt lezen of bestuderen. En grasduin vooral naar uzelf!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: