Ragini Trio releaseconcert

Ragini Trio bundelt de krachten van drie jonge en bijzondere muzikanten. Naast landgenoten Nathan Daems en Lander Gyselinck vinden we de Italiaanse bassist Marco Bardoscia. Deze laatste mag dan in België nog een nobele onbekende zijn, in eigen land was hij al te zien aan de zijde van o.a. Paolo Fresu en Gianluca Petrella.

Nathan en Lander groeiden de laatste jaren uit tot “the usual suspects” van De Werf en waren te zien in tal van projecten en ensembles: Nathan Daems Quintet, State of Monc feat. Nathan Daems, opnames soundtrack Thank God It’s Friday, Kris Defoort Trio, JazzPlaysEurope Laboratory,…

Gedurende een week resideerde dit triumviraat in De Werf en nam er hun titelloze debuutplaat op. Het resultaat is een avontuurlijke zoektocht, op het kruispunt van jazz en traditionele Indische muziek. De naam van de band hebben ze ontleend aan een gelijknamig elektronisch instrument dat een soort sitar-achtige klank produceert, wat de muziek een bezwerende en bijna meditatieve toets geeft. Wie nu echter onmiddellijk aan esoterische muzak denkt, heeft het mis. Ragini Trio verrast met vinnig soleerwerk, vernuftige composities en spannende collectieve improvisaties!

Zaterdag 1 februari om 20:30 uur in De Werf.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: