GEWIJZIGD PROGRAMMA! Ouariachi “vervangt” Benali

affichebeeldIn het boekenprogramma “Lees Meer!” interviewt Vrt-journaliste Ann De Bie drie auteurs over hun meest recente publicaties. Op zondag 23 februari zijn dat Oek de Jong, Frank Adam en Jamal Ouariachi (in plaats van de eerder aangekondigde Abdelkader Benali). Op het eind van het programma wordt per auteur een boek verloot onder de aanwezigen.

Oek de Jong debuteerde in 1975 en leverde met “Pier en oceaan” in 2012 zijn magnum opus af. Acht jaar werkte hij aan de roman over de geschiedenis van Abel Roorda, zijn ouders en grootouders én de grote verandering die Nederland onderging in de periode tussen de hongerwinter van 1944 en de komst van de grote welvaart in de jaren zestig. Meer dan 800 pagina’s die samen goed waren voor de Gouden Boekenuil 2013.

Frank Adam schrijft teksten voor theater, radio en opera; publiceert romans, absurde fabels, poëzie en liederen; en maakt en speelt zelf theater. Samen met illustrator Klaas Verplancke blaast hij met het succesvolle “Confidenties aan een ezelsoor” de fabel voor volwassenen nieuw leven in. In 2013 verscheen Boek vijf in die reeks: “Belgische fabels”.

Jamal Ouariachi stelt zijn roman “Vertedering” voor. Het hoofdpersonage uit het boek gaat op zoek naar de oorzaak van zijn negatieve eigenschappen. En dan vooral zijn agressieve uitvallen die hij heeft binnen zijn liefdesrelatie(s). Jamal Ouariachi (1978) studeerde psychologie. Hij woont en werkt in Amsterdam. Hij debuteerde in 2010 met “De vernietiging van Prosper Morèl.

zondag 23/2/13 om 11u Concertgebouw Brugge (kamermuziekzaal)
€ 8 / Vrienden van de Biekorfbibliotheek: € 6 / senioren: € 6,95 / Discoverypas: € 4,50
reserveren:
www.ticketsbrugge.be
Organisatie: Openbare Bibliotheek Brugge i.s.m. Concertgebouw Brugge en Boekhandel De Reyghere

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: