Veerle Baetens wint prijs voor beste actrice

Veerle Baetens kreeg de prijs voor Beste actrice tijdens de European Film Awards in Berlijn. Ze won de prijs voor haar rol van Elise in de film “Broken Circle Breakdown” van Felix Van Groeningen. De film was vijf keer genomineerd maar enkel Baetens kon haar nominatie verzilveren en dat in een categorie waarin ze het moest opnemen tegen Keira Knightley, Naomi Watts en Luminita Gheorghiu.

Er waren ook twee Belgische kortfilms genomineerd voor de Europese filmprijzen, “Dood van een schaduw” en “Houses with small windows”. “Dood van een schaduw” met Matthias Schoenaerts in de hoofdrol ging uiteindelijk met de hoogste eer lopen.

Regisseur Pedro Almodovar en actrice Catherine Deneuve krijgen elk een carrièreprijs. Almodóvar ontving de “European Achievement In World Cinema” voor zijn oeuvre. De onderscheiding beloont de Spaanse regisseur voor zijn Europese bijdrage aan de wereldcinema. Deneuve kreeg de “Lifetime Achievement Award” voor haar hele carrière.

De grootste winnaar in Berlijn was de Italiaanse prent “La grande bellezza” van Paolo Sorrentino. Met de awards voor Beste film, Beste regisseur en Beste acteur (Toni Servillo) ging de film met drie hoofdprijzen aan de haal.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: