Leespluim voor ‘Het Boekenliefje’

Helen en Thomas Docherty verdienen de KIDDO-Leespluim van december voor ‘Het Boekenliefje’.

In Holletje-in-‘t-Bos lezen alle dieren voor het slapengaan een verhaaltje voor aan hun kroost. Maar dan worden steeds vaker boeken weggegrist tijdens het voorlezen. Lisa Langoor wil de geheimzinnige boekendief vangen. Ze ontmoet een vreemd wezentje dat eigenlijk een boekenliefje is en haar vertelt waarom hij een boekendiefje werd. Samen bedenken ze een plan waarmee iedereen tevreden is.

Hoe het afloopt, daarvoor moeten we het boek lezen. Maar dit kan de Leespluimjury er alvast over kwijt: “Zoals bij de dieren bij Holletje-in-‘t-Bos, zo zou het ook in de mensenwereld moeten gaan. De grote mensen, vaders en moeders, moeten hun mensenkinderen ook een verhaaltje voorlezen voor het slapengaan. Dan worden ze allemaal Boekenliefjes. En hoe heerlijk dat voorlezen is, kun je goed zien op de prachtige, warme illustraties.

Dit prentenboek brengt een ode aan het voorlezen van boeken, want hoe erg zou het zijn als al die vrolijke en spannende verhalen gestolen werden?

De KIDDO-Leespluim is een bekroning van kwalitatieve boeken voor het jonge kind (tussen nul en zes jaar) om hen te inspireren tot lezen en hun leesplezier en taalvaardigheid te bevorderen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: