Dag op dag : 22 november

Met ‘Dag op dag’ haalt de Openbare Bibliotheek Brugge het stof van enkele gebeurtenissen: “wat gebeurde er vandaag, maar dan zoveel jaar geleden?”.  Vandaag: 22 november.

Op 22 november 1963, exact 50 jaar geleden, werd de Amerikaanse president J.F. Kennedy vermoord in Dallas, Texas.

Hij werd op 20 januari 1961 de jongste en de eerste katholieke president van de Verenigde Staten. Hij kwam aan de macht in volle Koude Oorlogstijd. Zijn korte ambtstermijn werd gekenmerkt door de Cubacrisis en de steeds sterkere inmenging in de Vietnamoorlog. Met zijn pragmatische politiek, werd hij werd het icoon van het westerse kamp in de Koude Oorlog.

Hij had een sterke charismatische uitstraling en in combinatie met zijn huwelijk met Jackie Bouvier zorgde dit voor een wind van glamour in het Witte Huis. Hij was echter ook een notoir vrouwenversierder en zijn naam wordt dikwijls verbonden met die van Marilyn Monroe.

Er zijn in de loop der jaren tal van biografieën verschenen, en tal van complottheorieën geformuleerd over het wat, wie en hoe van de aanslag op de president. Je kunt het in de bib allemaal nog eens nalezen of bekijken en natuurlijk staat de herdenking ook ten volle in de media belangstelling.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: