Finalisten Beste Bibliotheek-verkiezing 2014 bekend

Logo Beste Bibliotheek Vlaanderen en BrusselDe twaalf finalisten van de verkiezing van de Beste Bibliotheek van Vlaanderen en Brussel 2014 zijn bekend. In de provincie West-Vlaanderen kregen de bibliotheken van Kortrijk en Tielt de meeste stemmen. De Openbare Bibliotheek Brugge kwam 33 stemmen tekort voor de finale. In Antwerpen kregen de openbare bibliotheken van Kalmthout en Puurs de meeste stemmen, in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest waren dat Ukkel en Vorst en in Limburg Lommel en Bree. In Oost-Vlaanderen gingen de meeste stemmen naar Herzele en Moerbeke, in Vlaams-Brabant naar Hoeilaart en Beersel. In totaal werden er door het publiek 11.900 geldige stemmen uitgebracht op de website van het vakblad Bibliotheekblad.

De komende maanden worden de twaalf bibliotheken op de shortlist (twee per provincie en twee uit Brussel) bezocht door verschillende mystery guests die de kandidaten beoordelen op een twaalftal criteria, onder te verdelen in gebouw en inrichting, aanbod en collectie (papier en digitaal), dienstverlening en klantgerichtheid. Uiteindelijk velt een onafhankelijke jury onder voorzitterschap van een bekende Vlaming het definitieve oordeel.

De bekendmaking van de winnaar en de uitreiking van de NBD Biblion Award vindt plaats tijdens een feestelijk evenement op vrijdagmiddag 4 april 2014.

Proficiat aan de finalisten en dank aan iedereen die voor ons gestemd heeft!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: