Week van de smaak

Kobe DesramaultsDe culinaire liefhebbers worden alweer verwend. Begin deze week werd de editie 2013 van de GaultMillau Gids voorgesteld. Het belangrijkste nieuws is uiteraard de nominatie van de chef van het jaar Kobe Desramaults van restaurant In de Wulf in Dranouter.

Daarnaast is ook de Week van de Smaak van start gegaan.  Die loopt van 14 tot 24 november en kreeg het thema ‘Water & Vuur’. Toeval wil dat diezelfde Kobe Desramaults het boegbeeld is van deze campagne, samen met culinair journaliste Dorien Knockaert.  Beiden zijn ze op zoek naar eerlijk en goed eten, en springen ze creatief om met wat de natuur te bieden heeft.

De Week van de Smaak is een tiendaags publieksevenement in november rond smaak en eetcultuur, waarbij de nadruk ligt op participatie, ontmoeting en beleving. Dit jaar draait het rond ‘Water & Vuur’ dwz grillgerechten en barbecues, bier en thee, mosselen en zeewier, roken, stoken en stomen. En tegenstellingen die al dan niet verzoend kunnen worden.

Gewoontegetrouw worden tal van activiteiten, buurtfeesten, proeverijen, lezingen enz. op touw gezet.  Het volledige programma kan je op de website nalezen of neem het Week van de Smaak krantje mee uit de bib.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: