Drie blikken op armoede

Armoede door kinderogen

Met “Drie blikken op armoede” gaan drie sprekers op dinsdag 5 november om 20 uur in de leeszaal van Hoofdbibliotheek Biekorf elk vanuit hun eigen invalshoek verder in op het thema armoede bij kinderen.

Dr. Griet Roets (vakgroep sociale agogiek UGent) heeft het over de vrijetijdsbeleving van kinderen in armoede. Hoe kunnen organisatoren hen bereiken? Hoe kunnen we nog meer vanuit de leefwereld van de kinderen zelf vertrekken?

Jeugdauteur en toneelmaakster Mieke Versyp vertelt over haar boek ”Soepletters” dat ze samen met kinderen uit een Gentse school heeft geschreven.

Ginette Bauwens (Ella) bekijkt armoede met een genderbril en vanuit etnische diversiteit. Hebben personen met een vreemde origine meer kans om in armoede te leven? Is armoede vrouwelijk? En wat zijn de gevolgen voor kinderen?

Voor deze gratis voordracht en de bijhorende fototentoonstelling “Armoede door kinderogen” (nog tot 23 november in de Van Ackerzaal van Hoofdbibliotheek Biekorf) werkt de Openbare Bibliotheek Brugge samen met het Sociaal Huis, De Blauwe Lelie, de Opvoedingswinkel, Dienst Welzijn, Dienst Lokaal Onderwijsbeleid, Diversiteitsdienst, Agorakring en VCOK Vormingscentrum.
Met de steun van het Vlaams Fonds voor de Letteren.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: