24ste Vlaamse Vredesweek

Tussen 21 september, “Internationale dag van de vrede”,  en 2 oktober, de “Internationale dag van geweldloosheid”, vindt de 24e Vlaamse vredesweek plaats.

21 september is door de Verenigde Naties uitgeroepen tot “Internationale dag van de vrede” en wordt sinds 2001 jaarlijks op die datum gehouden. De VN nodigt alle naties en mensen uit om de onderbreking van vijandelijkheden op deze dag te respecteren en de dag te gedenken door middel van educatie en publieke bewustmaking rond vraagstukken gelieerd aan vrede.

2 oktober is in 2007 door de Verenigde Naties uitgeroepen tot “Internationale dag van geweldloosheid” vanwege de geboortedag van Mahatma Gandhi en op suggestie van de Iraanse Nobelprijswinnares Shirin Ebadi, later ondersteund door Sonia Gandhi en Desmond Tutu.

Tijdens de vredesweekcampagne 2013 vragen de partners van de Vredesweek en de ondersteunende middenveldorganisaties aandacht voor “diversiteit in de publieke ruimte”. Onder de slogan “Ontmoeten doet er toe!”  richten zij de schijnwerpers op het belang van ontmoeting, dialoog en ruimte voor maatschappelijke actie.

Op de website vind je de volledige kalender van de verschillende activiteiten.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: