“The Broken Circle Breakdown” is de grote winnaar in Oostende

Broken Circle Breakdown“En de Ensor gaat naar: The Broken Circle Breakdown” …maar liefst acht keer kregen de aanwezigen op het gala van de Vlaamse film die zin te horen. De film van Felix van Groeningen was in tien categorieën genomineerd voor een Ensor en ging zaterdag ook met het grootste aantal beeldjes naar huis.

The Broken Circle Breakdown” won de Ensor voor beste film, Felix van Groeningen kreeg de prijs voor de beste regie en Veerle Baetens won in de categorie beste actrice. Daarnaast won de film ook nog beste montage, beste filmmuziek, beste fotografie, beste kostuums en beste art direction.

Een andere grote winnaar was “Offline” van Peter Monsaert. Hoofdrolspeler Wim Willaert kreeg de prijs voor beste acteur. En ook in de categorieën beste regie en beste acteur in een bijrol ging “Offline” met de beeldjes aan de haal.

Andere prijzen waren er onder meer voor Barbara Sarafian, zij won de Ensor voor beste bijrol in “Brasserie Romantiek”  en voor Charlotte De Bruyne die de Ensor kreeg voor beste debuut in “Little Black Spiders”.

Vlaams Minister van Cultuur Joke Schauvliege reikte zaterdag ook de Cultuurprijs van de Vlaamse Gemeenschap voor Film uit. Monteur Nico Leunen kreeg de prijs. Het was de eerste keer dat de prijs werd uitgereikt aan iemand die achter de schermen werkt. Leunen werkte onder andere aan de montage van “Een ander zijn geluk”, “Linkeroever”, “De Helaasheid der dingen” en “The Broken Circle Breakdown”.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: