Rekto:verso wint Vlaamse Cultuurprijs

Rekto VersoHet tijdschrift “Rekto:verso” won op vrijdag 6 september de Vlaamse Cultuurprijs voor Podiumkunsten. Het blad, dat tweemaandelijks gratis wordt verdeeld, is een cultuurkritisch tijdschrift dat de lijn tussen vakliteratuur en actualiteit wil bewandelen.

Uit het juryrapport: “Zowel in gedrukte vorm als op de website probeert “Rekto:verso” een breed publiek te bereiken en de kunsten op hun maatschappelijk belang te bevragen. De bijdragen zijn vlot leesbaar, maar hebben toch inhoudelijke diepgang. Ze vertrekken vanuit boeiende maatschappelijke invalshoeken en worden zeer ruim verspreid. Vooral de dossiers over cultuurbeleid en cultuurpolitiek leveren een waardevolle bijdrage tot de publieke discussie over de podiumkunsten in Vlaanderen.”

Freelance cultuurjournalist en praktisch coördinator van “Rekto:verso” Wouter Hillaert reageert blij: “We zijn heel tevreden, ook verrast natuurlijk, want we kunnen niet dansen of toneelspelen. Als je er dan even over doordenkt kom je echter tot de conclusie dat de jury wellicht een statement wilde maken. Kritiek is nodig, enkel mooie of relevante voorstellingen volstaan niet in het culturele veld. Deze prijs is dus een erkenning; niet alleen voor ons maar voor alle kritische tijdschriften. We zijn vooral tevreden met het statement dat de jury maakt. Al is de geldprijs ook niet onaardig natuurlijk.”

Alle uitgaves van “Rekto:verso” van dit jaar zijn terug te vinden achteraan in de leeszaal, vakje 252. Oudere jaargangen worden aangevraagd aan de leeszaalbalie.

Bron: www.dewereldmorgen.be

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: