10 jaar Bibliotheek Aan Huis

bib aan huis 007

Op 11 september werd Marie-Louise Cools uit Dudzele in de bloemetjes gezet. Ze kreeg de bloemen uit handen van bibliotheekmedewerker Brigitte Deliaert. Brigitte verzorgt de “Bibliotheek Aan Huis”-dienst van de Openbare Bibliotheek Brugge en die dienst bestaat 10 jaar. Marie-Louise was erbij van in het begin en Brigitte komt dus al tien jaar lang maandelijks met bibliotheekmaterialen bij Marie-Louise over de vloer.

“Bibliotheek Aan Huis” is er voor Bruggelingen die om allerlei (medische) redenen niet meer zelf naar de bibliotheek kunnen komen. Een bibliotheekmedewerker bezorgt dan bibmaterialen aan huis en haalt ze enkele weken later ook opnieuw op. Niet alleen boeken, maar ook cd’s, dvd’s, tijdschriften, strips, luisterboeken, enz. worden aan huis geleverd.
Alle bibmaterialen (ook cd’s en dvd’s) leen je gratis. Ook voor het leveren aan huis worden geen kosten aangerekend. Enige voorwaarde is wel dat je lid bent van de Openbare Bibliotheek Brugge en daarin zit ook de enige kost. Lidgeld is gratis tot 18 jaar, maar meerderjarigen tot 60 jaar betalen 5 euro per jaar. Wie ouder is dan 60, betaalt 3,75 euro per jaar.
Wie voor het eerst gebruik wil maken van de dienst, neemt contact op met de bibliotheek via bibaanhuis@brugge.be of 050 47 24 00.

De “Bibliotheek Aan Huis”-dienst werd in 2003 opgestart in het kader van de lokale diensteneconomie. Renaat Landuyt ondersteunde het project toen als Vlaams minister van Werkgelegenheid. Nu, tien jaar later, doet hij dat opnieuw als burgemeester van Stad Brugge.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: