De Looze / Machtel / De Waele-trio

Dit trio bestaande uit twee jonge leeuwen en een eminence grise uit de Belgische jazzscene, neemt een frisse duik in het repertoire van grootheden als Charles Mingus en Thelonious Monk. Hun eigentijdse benadering van dit klassieke materiaal leverde hen dit jaar een nominatie op voor de Belgian Jazz Meeting: een showcase festival waarop de twaalf beste Belgische jazzacts van het moment worden gepresenteerd aan een internationaal publiek van professionele organisatoren en promotoren.

Pianist Bram De Looze (foto) wierp zich de laatste jaren in een recordtempo op tot één van de belangrijkste new kids on the block. Reeds op 16-jarige leeftijd konden we dit uitzonderlijke talent in De Werf bewonderen tijdens onze jamsessies en voorspelden we dat dit één van de groten zou worden. Vandaag is hij 22 en woont en studeert hij in New York, waar hij zich een weg baant tussen de internationale top. Daarnaast kennen we hem in eigen land vooral voor zijn werk bij LABtrio.

De uit Nederland afkomstige bassist Jos Machtel is sinds jaar en dag verbonden aan het internationaal gelauwerde Brussels Jazz Orchestra. In zijn rijke carrière, die al ruim drie decennia overspant, toerde hij de wereld rond. Hij speelde samen met grootheden als Lee Konitz, Woody Shaw en Philip Catherine.

Drummer Matthias De Waele is wat ze noemen een laatbloeier. Alvorens muziek te studeren, behaalde hij zijn diploma Criminologische Wetenschappen. Na zijn studies stortte hij zich volop op zijn muzikale carrière en ontpopte zich in een mum van tijd tot een gedegen jazzdrummer, in de stijl van zijn grote voorbeeld Philly Joe Jones. Naast dit trio kan je hem terugvinden bij beloftevolle jonge groepen als Trioxide en Phd.

Dit concert gaat samen met de release van hun album bij het W.E.R.F-platenlabel.

Vrijdag 13 september 2013 om 20:30 uur in het Kunstencentrum De Werf.
Klik hier voor meer informatie en tickets.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: