Twee Vlaamse wereldpremières op het filmfestival van Montréal

Het filmfestival van Montréal kleurt Vlaams, zowel “Marina” van Stijn Coninx als “Het Vonnis” van Jan Verheyen gaan er in wereldpremière.

“Marina” is niet in competitie op het festival, maar de film is wel geselecteerd als onderdeel van het prestigieuze “World Greats” programma, waarin films van gevestigde waarden in de kijker worden gezet.
De film vertelt het verhaal van de jonge Rocco Granata, een Italiaanse migrant in Limburg. Hij groeit er op in een vreemde omgeving met een rare taal en een andere cultuur… Als rebellerende jongeman zoekt Rocco, tegen de wil van zijn vader, een uitweg in de muziek én in de liefde.

“Het Vonnis” maakt wel deel uit van de officiële competitie. De film van Jan Verheyen dingt mee naar de Grand Prix des Amériques.
“Het vonnis” vertelt het verhaal van Luc een gebroken man bij wie de stoppen doorslaan wanneer de moordenaar van zijn vrouw door een procedurefout wordt vrijgelaten. Hij neemt het recht in eigen handen en zal zich daarna meten met de rechtsstaat die hem in de steek liet.

De Grand Prix des Amériques, de hoofdprijs in Montréal, ging al drie keer naar een Vlaamse film: “Hasta la vista” van Geoffrey Enthoven in 2011, “Adem” van Hans Van Nuffel in 2010 en “Ben X” van Nic Balthazar in 2007.

Het Wereldfilmfestival van Montréal loopt van 22 augustus tot 2 september. “Het Vonnis” is bij ons vanaf 9 oktober in de bioscoopzalen te zien, “Marina” vanaf 6 november.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: