Letters to Anna: fox and glove stories

Letters To AnnaDe bibliotheek kocht een exemplaar van “Letters to Anna: Fox and Glove Stories”.

“Letters to Anna” is het eindwerk van de leerlingen van het 7de specialisatiejaar Meerkleurendruk en Drukveredeling van de Grafische afdeling van VTI Brugge. Het gaat om een map die er gekomen is dankzij een samenwerking tussen John Decoene en Peter Jonckheere van het kunstenaarscollectief White Rabbit en kalligraaf Brody Neuenschwander.

De kunstmap, een envelop gericht aan Anna, bevat losse vellen papier. De vellen vormen een brief waarin door middel van foto’s en tekst een bevreemdende wereld gecreëerd wordt. De foto’s werden genomen in de oude gebouwen van drukkerij Catherine Press in Brugge. De leerlingen van het VTI drukten dit werk op diverse soorten papier en met verschillende druktechnieken. Naast offsettechniek maakten ze ook gebruik van hoogdruk en zeefdruk.

Er werden 100 mappen gemaakt die allemaal gesigneerd en genummerd zijn. De mappen worden verkocht ten voordele van “Een hart voor West-Vlaanderen”, een project van de Koning Boudewijnstichting voor maatschappelijk kwetsbare jongeren.

Dit schitterend staaltje van hedendaagse bibliofilie kreeg een plaats in de Brugse erfgoedcollectie en is te raadplegen via de leeszaal van de bibliotheek.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: