Topdocumentaires op tv én in de bib!

Op Canvas stelt de jonge regisseur Sofie Peeters een selectie van internationale auteursdocumentaires van topkwaliteit voor.  Sofie Peeters maakte zelf de documentaire “Femme de la rue” als eindwerk en dat ging niet onopgemerkt voorbij. “Femme de la rue” gaat over seksisme op straat in Brussel en werd vorige zomer uitgezonden in Terzake. De documentaire gaf een beeld van wat veel jonge vrouwen overkomt als ze over straat wandelen in Brussel. Ze worden aangesproken met “Bonjour poupée” of zelfs “c’est combien, sale pute?” en soms lastiggevallen. De documentaire kreeg heel wat aandacht in binnen- en buitenland.

In “De wereld van Sofie” stelt Sofie Peeters vanavond – of beter vannacht want het programma wordt op een ontiegelijk laat uur uitgezonden – op Canvas  “Capitalism, a love story” van Michael Moore voor. Wie het programma gemist heeft, kan voor die documentaire ook terecht in Hoofdbibliotheek Biekorf.
Eerder in “De wereld van Sofie” kwam ook al “5 broken cameras” aan bod, ook te vinden in onze bibliotheekcollectie.
Wij kijken in elk geval nu ook al uit naar de documentaire “Marwencol” (op 29/6), voorlopig nog niet in onze collectie, maar daar komt snel verandering in!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: