Adamo in het Concertgebouw

Singer-songwriter sinds zijn prille tienerjaren en tot op heden trouw gebleven aan deze roeping of beter nog: zijn passie. Toen hij net een twintiger geworden was, scoorde hij z’n eerste megahit met “Sans toi ma mie” en werd hij in de sixties wereldwijd de tweede best verkopende artiest na The Beatles. En hij is bijna 50 jaar later nog steeds één van de grootste sterren in de Franstalige muziekwereld.

Sinds zijn eerste succes volgden nog een indrukwekkend rijtje romantische en hitgevoelige songs elkaar op. In 1963 en 1964 heeft hij vijf hits op nummer één staan. Veel Adamo-liedjes werden door beroemdheden in diverse landen gecoverd en vaak in vele talen vertaald: Italiaans, Spaans, Japans, Nederlands…

Salvatore Adamo is nooit afgeweken van zijn muziekstijl, gebracht met een karakteristieke gebroken en omfloerst stemgeluid. Jacques Brel noemde hem ‘Tuinman van de Liefde’. Met o.a. “Inch Allah” heeft hij zeker ook bewezen erg knap over andere onderwerpen dan de liefde te kunnen schrijven, iets wat hij in de laten jaren 90 nogmaals onderschreef met het album “Regards”, waarin hij zich profileert als een sociaal geëngageerde commentator.
Zijn bekendheid kon hij aanwenden ten voordele van Amnesty International, hij werd benoemd tot Ambassadeur van UNICEF en is geridderd door het Belgische Hof.

Zaterdag 15 juni in het Concertgebouw is het met Adamo twee uur lang genieten van vervlogen hits en tal van nieuwe nummers.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: