Bart Moeyaert en Tom Schamp winnen boekenleeuw en boekenpauw 2013

De Boekenleeuw gaat naar Bart Moeyaert voor het prentenboek ‘Hoor wie klopt daar?’. Dat maakte hij samen met compagnon de route illustratrice Gerda Dendooven. Vlaanderens meest gelauwerde jeugdschrijver is getraind want hij mag de prijs al voor de zesde keer in ontvangst nemen.

Illustrator Tom Schamp maakt je happy door zijn frisse kleurgebruik en de vrolijke drukte die hij met verf en penseel op het papier creëert. Werp maar eens een blik in zijn populaire Otto-boeken bijvoorbeeld, dan weet je zo wat ik bedoel. Vijf jaar geleden won hij al een keer de Boekenpauw, sindsdien werd hij ieder jaar genomineerd en nu is het eindelijk nog eens prijs!
‘Het leukste ABC van de wereld’ heeft een hele Europese reis achter de rug alvorens bij ons in het Nederlands in de winkel te liggen. Het begon met een opdracht voor decoratieve houten letters, vervolgens kwam een boek van Bart Moeyaert op Tom Schamps pad dat een alfabet nodig had. Dan was er de ontmoeting met de Franse schrijfster Elisabeth Brami die Tom Schamp stimuleerde om de letters nog meer uit te puren en er zelf tekst bij te schrijven. Nadien kwam eerst nog eens een uitgave in het Duits alvorens het prentenboek in het Nederlands werd gepubliceerd.

Bron: Cobra.be

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: