Cinema Novo is nu MOOOV

Vanaf begin dit jaar gaan Cinema Novo en Open Doek uit Turnhout niet langer als twee aparte festivals door het leven, maar staan ze als een krachtig label garant voor goede films, uit de hele wereld.
Beide festivals hebben een jarenlange staat van dienst en zorgden de voorbij decennia voor een steeds groeiend aanbod kwalitatieve wereldfilms in Vlaanderen.
MOOOV gaat actief op zoek naar regisseurs die kwaliteit combineren met engagement: films die een artistiek verhaal vertellen dat toch toegankelijk is voor een breed publiek.

Het festival is opgedeeld in verschillende categorieën. Ze maken je wegwijs in het aanbod van het filmfestival en helpen bij het maken van je keuze.

Competitie
De festivaljury zoekt een winnaar voor de Canvas-award. Voor de competitie worden films geselecteerd die nog niet in België zijn verdeeld – en dus nergens anders te zien zullen zijn – maar dat volgens MOOOV wel verdienen. De winnaar krijgt dan ook een distributiepremie ter aanmoediging.
Ook een jongerenjury en een jury bestaande uit gedetineerden van de gevangenis van Merksplas kiezen een winnaar uit de competitiefilms.

Stories
Verhalen uit de wereld. Dit zijn films die de programmatoren van MOOOV gezien en gekozen hebben op hun rondreis langs de belangrijkste filmfestivals in de wereld en die omwille van hun verhaal of onderwerp een plaats verdienen bij MOOOV. Ze zijn een interessante manier om onbevangen naar de wereld te kijken en ze zijn toegankelijk voor een breed publiek.

Discoveries
MOOOV wil over grenzen kijken: landsgrenzen maar ook andere. In Discoveries kan je filmmakers uit de hele wereld tegenkomen die stijl, tempo of beeldtaal niet afmeten aan westerse of Hollywoodiaanse gewoonten. Ze creëren, elk met hun eigen achtergrond, de meest ideale sfeer voor hun artistiek verhaal. Misschien iets minder vanzelfsprekend maar zeker zo boeiend.

Kidz & Family
Als één van de weinige Europese filmfestivals focust MOOOV nadrukkelijk op films die ook toegankelijk zijn voor kinderen. Dit zijn films die door jongere kijkers én volwassenen kunnen bekeken worden. Deze films hebben altijd een quotering die aangeeft vanaf welke leeftijd kinderen er naartoe kunnen. Bovendien zijn deze films altijd ondertiteld of in het Nederlands gesproken. Ook bij films uit andere categorieën wordt – als dat wenselijk is – een minimumleeftijd aangegeven.

Docz
Het echte leven. Docz presenteert documentaires die het engagement van MOOOV voor de volledige planeet benadrukken, met sociale, mondiale en ecologische onderwerpen. Het gevoel voor realiteit is in de documentaire film zo krachtig dat het de wereld nuanceert of ons ermee confonteert. En daarom horen ze thuis in het programma van MOOOV.

De keuze van 11.11.11
Onder het motto ‘beelden zeggen soms meer dan woorden’, bundelt De keuze van 11.11.11 beklijvende films en één extra activiteit – Congo@MOOOV – geselecteerd. De meeste films tonen met veel creativiteit de dagdagelijkse realiteit en zullen iedereen met een ruime blik op de wereld boeien.

Het festival gaat door van 17 tot en met 28 april op verschillende locaties. Meer informatie vind je op http://www.mooov.be/, daar kun je ook gemakkelijk de films van je keuze uitzoeken.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: